Uvjeti kupovine

Satin Home d.o.o.

Barići 30, 52463 Višnjan, Republika Hrvatska

OIB: 55455965741

PDV broj: HR55455965741

info.satinhome@gmail.com

Upisano kod Trgovačkog suda u Pazinu.

Temeljni kapital uplaćen u cijelosti - 20.000,00 kn.

 

Uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene u našoj Internet trgovini. Isporučitelj robe ponuđene na ovim stranicama je tvrtka Satin Home d.o.o.

Kupac je svaki posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, naruči i plati te time sklopi Ugovor sklopljen na daljinu.

Korištenjem internetskih stranica i internet trgovine www.satinhome.com prihvaćate sve dolje navedene uvjete korištenja i potvrđujete da ste iste pročitali i u potpunosti razumjeli.

Ako se iz bilo kojeg razloga ne slažete se s bilo kojim od uvjeta korištenja molimo Vas ne služite se ovim internetskim stranicama niti njezinom Internet trgovinom.

Uvjeti poslovanja Internet trgovine www.satinhome.com sastavljeni su u skladu sa zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 41/14; 110/015), glava 3. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu, te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP.

Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja. Prihvaćanjem općih uvjeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban,ovlašteni korisnik kreditne kartice te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda, tj. za kupnju putem internetske ponude.

Satin Home d.o.o., putem Internet trgovine omugućuje kupnju cjelokupnog asortimana robe koja se nalazi u web ponudi. Proizvodi su opisani i predstavljeni na detaljan način, boja proizvoda može varirati uslijed rasvjete i postavka monitora.

 

Cijene

Porezni obveznik Satin Home d.o.o. je u sustavu PDV-a.

Cijene predstavljaju maloprodajne cijene, izražene u eurima (EUR) i vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje.

Sve cijene uključujuju zakonski propisani porez na dodanu vrijednost (PDV). Satin Home zadržava pravo promjene cijena te pokretanje sniženja cijena i posebne akcije bez prethodne najave. Cijene su podložne promjenama.

Zaključno s kupnjom, vrijedi cijena na dan narudžbe, odnosna sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile po izradi ponude odnosno u trenutku narudžbe.

 

Registracija

Kupac može ili ne mora biti registriran na www.satinhome.com kako bi izvršio kupovinu. Prilikom registracije od kupca se zahtjeva da unese e-mail adresu i lozinku.

 

Naručivanje

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Roba se naručuje isključivo elektronskim obrascem – košarica Internet trgovine. Kupac može ili ne mora biti registriran na www.satinhome.com kako bi izvršio kupovinu. Od kupca se zahtjeva da unese kontakt podatke i adresu kako bi se zaključio proces narudžbe.

 

 

Način plaćanja

Plaćanje pouzećem

Plaćajte u gotovini prilikom preuzimanja, koristeći opciju "Plaćanje pouzećem".

 

Plaćanje kreditnom ili debitnom karticom 

Naručene proizvode možete platiti online karticama Visa, MasterCard. Online plaćanje se vrši putem sustava Stripe. Obročno plaćanje nije omogućeno. 

 

Plaćanje putem PayPal servisa

Kako bi Vam omogućili bržu i lakšu kupovinu, svoju narudžbu možete platiti preko servisa PayPal. Za plaćanje putem PayPal-a, morate imati otvoren PayPal korisnički račun te Visa ili MasterCard kreditnu ili debitnu karticu. Prilikom korištenja biti ćete preusmjereni na PayPal stranicu kako biste na siguran način odradili plačanje. Mi nemamo pristup Vašim karticama ili detaljima bankovnog računa.

 

Plaćanje putem uplatnice ili Internet bankarstvom na račun

Prihvaćamo i plaćanje putem direktnog bankovnog uloga sa bankovnih računa u Hrvatskoj. Kontaktirajte nas na info.satinhome@gmail.com te zatražite detalje za uplatu. Dozvolite do 3 dana da uplata bude vidljiva nakon čega odmah šaljemo Vašu narudžbu.

Plaćanje izvršavate putem Internet bankarstva ili opće uplatnice.

Na polju poziv na broj koristite broj narudžbe.

U opis plaćanja također koristite broj narudžbe.

 

Detalji Satin Home računa:

Banka: ERSTE&STEIERMARKISCHE BANK d.d.,

Jadranski trg 3a, 51000 Rijeka, Republika Hrvatska.

Vlasnik: Satin Home d.o.o.,

IBAN: HR1624020061101012984

SWIFT: ESBCHR22

 

Ukoliko se odlučite na plaćanje putem bankovnog računa molimo vas da u roku tri dana uplatite puni iznos narudžbe uvećan za troškove dostave. Naglašavamo kako narudžbe kreću u dostavu tek nakon vidljive uplate na našem bankovnom računu. Ukoliko ne primimo Vašu uplatu u roku 7 dana Satin Home će poništiti narudžbu. Za narudžbe ovakve vrste molimo kontaktirajte nas na info.satinhome@gmail.com

 

Vaš račun za izvršenu kupovinu dostavit ćemo Vam u elektroničkom obliku na e-mail.

Sva plaćanja moraju biti napravjena prema uputama koje se nalaze na našoj stranici.

 

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Satin Home d.o.o. koristi Stripe sustav za online plaćanja. Stripe je siguran sustav za online plaćanje u realnom vremenu kreditnim ili debitnim karticama. Stripe osigurava kupcu i trgovcu siguran upic i prijenos upisanih podataka o karticama što potvrđuje i PCI DSS certifikat koji Stripe ima. Stripe ima najvišu razinu certifikacije u industriji online plaćanja - PCI service provider level 1 certification. Stripe koristi TLS 1.2. kriptografski protokol kao najviši stupanj zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

 

Potvrda narudžbe

Po izvršenju narudžbe kupac će primiti obavijest da je narudžba zaprimljena.

 

Dostava

Dostupni proizvodi bit će poslani u roku 24 sata (ponedeljak-petak) od vidljive uplate na računu tvrtke Satin Home d.o.o.

Za vrijeme sniženja, akcija i blagdana vrijeme slanja se može produžiti.

Nakon što je poslana, narudžba stiže na vašu adresu u roku 3-4 radna dana.

Ukoliko nismo u mogućnosti izvršiti isporuku u navedenom roku, kupac će o tome biti obaviješten.

Puna cijena će biti naplaćena odmah po zaprimanju narudžbe, bez obzira na kasniji termin dostave.

 

Rok dostave

Narudžbe unutar Hrvatske šaljemo putem DPD Croatia i GLS Hrvatska, a očekivano vrijeme dostave je 3-4 radna dana od dana slanja, odnosno preuzimanja pošiljke na adresi tvrtke Satin Home d.o.o. od strane kurirske službe.

Satin Home d.o.o. nije odgovoran za kašnjenja u isporuci, uzrokovana vremenskim prilikama ili bilo kakvim drugim okolnostima van naše kontrole.

 

Cijena dostave 

Cijena dostave nije uračunata u cijenu i posebno se naplačuje.

Dostava za područje Republike Hrvatske je 4,90 EUR. Dostava za otoke je 10,00 EUR.

Za narudžbe iznad 60,00 EUR dostava je besplatna.

 

Kupac je obavezan prilikom preuzimanja pošiljku pregledati, vidljiva oštećenja prijaviti izravno dostavljaču, te odbiti primiti oštećenu pošiljku. Potpisom dostavnice i primitkom računa registrirani korisnik potvrđuje da je prilikom preuzimanja proizvoda izvršio njegov pregled i da nema primjedbi na oštećenja na transportnim pakiranjima.

 

Ukoliko kupac odbije primiti pošiljku zbog utvrđenih i vidljivih oštećenja na transportnim pakiranjima, dužan je ispuniti odgovarajući obrazac dostavne-kurirske službe u vezi oštećenih pošiljaka, te putem e-mail-a odmah, a najkasnije u roku od 8 (osam) dana obavijestiti Satin Home d.o.o. da li želi ponovljenu isporuku ili povrat novca. Po primitku reklamirane pošiljke i odgovarajućeg obrasca Satin Home d.o.o. se obvezuje, u rokovima propisanim za dostavu izvršiti ponovljenu dostavu ukoliko se radi o proizvodu koji se nalazi na zalihama kod Satin Home d.o.o. ili na zahtjev registriranog korisnika izvršiti povrat novca.

 

Odustajanje od kupnje

Sukladno članku 72. zakona o zaštiti potrošača kupac ima pravo u roku od 14 dana odustati od kupnje. Rok od 14 dana počinje teći danom preuzimanja, odnosno isporuke naručene robe. Pri tome je kupac dužan pismeno obavijestiti prodavača prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom na e-mail adresu info.satinhome@gmail.com . Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete zatražiti putem e-maila.

Ako je kupac robu već preuzeo i odustao od kupnje, preuzetu robu mora vratiti po pisanoj obavijesti prodavaču. Pri povratu proizvodi moraju biti neupotrebljavani i neoštećeni, te obavezno priložiti kopiju originalnog računa te sve zajedno poslati na adresu pošiljatelja.

Troškove povrata robe snosi kupac.

Prodavač je dužan kupcu vratiti novac najkasnije u roku od 14 dana primitka robe. Naručenu robu, odnosno pošiljke koju kupac ne želi preuzeti, kupac također vraća u svom trošku.

 

Reklamacije i prigovori

Satin Home je odgovoran za kvalitetu, odnosno stvarne greške kupljenih proizvoda u Internet trgovini www.satinhome.com

Ukoliko kupac ima primjedbe na kupljene proizvode, prema članku 10. stavku 6 Zakona o zaštiti potrošača ima pravo prodavaču uputiti pisani prigovor:

  • Putem e-mail: info.satinhome@gmail.com
  • Poštom na adresu: Satin Home d.o.o., Barići 30, 52463 Višnjan, Republika Hrvatska.

Pri tome kupac mora da upiše svoje ime, prezime, adresu, kontakt i opis prigovora. Na Vaš prigovor pismeno ćemo odgovoriti u roku od 14 dana od zaprimanja istog.

Satin Home odgovara za materijalne nedostatke kupljenih proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

U skladu sa čl. 10 ZZP, Internet trgovina Satin Home Vam omogućuje da svoje pisane prigovore vezane uz web kupovinu šaljete na email - info.satinhome@gmail.com

 

Povrat robe i sredstava

Ukoliko kupac nije zadovoljan naručenim proizvodom, može ga vratiti uz potpuni povrat novca, bez iznosa troškova dostave.

Svi vraćeni proizvodi moraju biti nekorišteni, neoprani, u originalnom pakiranju sa priloženim originalnim oznakama. 

Troškove slanja proizvoda za povrat snosi kupac (slanje kurirskom službom). 

Za povrat novca za neiskorištene i neotvorene proizvode kontaktirajte nas putem email-a

 info.satinhome@gmail.com

 

Uvjeti povrata:

- Povrat/Zamjena proizvoda kao i povrat novca moraju se unaprijed dogovoriti.

- U slučaju povrata proizvoda koji odgovara uvjetima povrata, potrebno je dostaviti kopiju računa-otpremnice i broj računa (IBAN) na koji ćemo izvršiti povrat sredstava.

- Povrat sredstava ćemo izvršiti u zakonsko roku od 14 dana (Zakon o zaštiti potrošaća), odnosno nakon što primimo proizvod.

- Prilikom povrata proizvoda, kupac je dužan prikladno zapakirati proizvod kako bi se izbjeglo oštećenje proizvoda tijekom transporta. Ukoliko dođe do oštećenja proizvoda zbog toga što kupac ga nije zaštitio prilikom pakiranja, povrat proizvoda ili zamjena neće biti prihvaćeni.

- Kupac je dužan izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana primitka robe.

 

Zamjene:

- Za proizvode jednake ili veće vrijednosti originalne kupnje.

 

U slučaju zamjene neispravnih proizvoda ili zamjene pogrešno poslanog proizvoda, kao i drugih grešaka nastalih od strane Satin Home, sve troškove snosi Satin Home.Ako vjerujete da ste dobili neispravan proizvod, pošaljite nam email na info.satinhome@gmail.com prije vraćanja proizvoda

 

Prodavač i područje primjene

Prodavač i Vaš ugovorni partner je Satin Home, kojeg zastupa Satin Home d.o.o. Poslovni odnosi između Vas i Satin Home podliježu isključivo Općim uvjetima navedenim u nastavku u verziji koja je snazi u trenutku podnošenja narudžbe. Satin Home ne prihvaća bilo kakva odstupanja ili suprotne odredbe Ugovorne stranke, osim ako se izričito ne dogovorimo unaprijed s njihovom primjenjivošću pismenim putem.

 

Zadržavanje vlasništva

Roba ostaje naše vlasništvo dok se plaćanje ne izvrši u cijelosti.

 

Odgovornost

Kupac je sam odgovoran za odabir i upotrebu proizvoda. Zahtjevi za naknadu štete nisu uključeni, osim ako nismo namjerno ili iz velike nepažnje uzrokovali štetu. Ni pod kojim uvjetima nećemo biti odgovorni za naknadu ili neizravnu štetu. Naručeni prijevoznik odgovara za štetu nastalu tijekom tranzita.

 

Dostupnost proizvoda

Naša trgovina automatski upravlja zalihama, no svi proizvodi na našoj web stranici isporučuju se u skladu s dostupnošću. S vremena na vrijeme neki naši proizvodi mogu biti nedostupni i kontaktirat ćemo Vas što prije moguće ako predvidimo kašnjenje. Ako je predmet koji želite kupiti označen kao da nema na lageru i želite izvršiti narudžbu, samo nas obavijestite putem e-pošte i mi ćemo Vas obavijestiti kada proizvod stigne.

 

Uporaba proizvoda

Ne možemo preuzeti nikakvu odgovornost ako se proizvodi na bilo koji način mijenju pri upotrebi za koju nisu namjenjeni.

 

Autorska prava

Ova web stranica je vlasništvo Satin Home i zaštićena je međunarodnim zakonima o autorskim pravima. Sva prava zadržana. Nijedan dio ove web stranice ne smije se kopirati, reproducirati, prodavati, ponovno prodavati ili koristiti u bilo koje komercijalne svrhe, osim ako Satin Home ne dopušta. Svi logotipi i zaštitini znakovi vlasništvo su njihovih vlasnika.

 

Disclaimer

Nastojimo osigurati da proizvodi i informacije o proizvodima koje pružaju naši proizvođači na Satin Home budu sigurni i cjeloviti. Oslanjamo se na informacije koje daju naši proizvođači kao točne, tako da možemo procijeniti prikladnost njihovih proizvoda za upotrebu i prodaju u našoj trgovini. Odgovornost je kupaca da utvrdi jesu li određeni proizvodi prikladni za njihovu upotrebu ili svrhu u njihovim okolnostima.

Satin Home nije odgovoran za bilo koje pogrešne ili netočno podatke, gubitak ili štetu uzrokovanu direktno ili indirektno informacijama sadržanim na ovoj web stranici.

Informacije, slike, zaštitni proizvodi prikazani na web stranici objavljaju se samo u promotivne i reklamne svrhe. Možete preuzeti/kopirati bilo koje od tih materijala samo za privatnu i ne komercijalnu upotrebu. Satin Home ne jamči nepostojanje zloćudnih programa (virusa, bugova itd.). Satin Home ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu bilo koje vrste, nastalu ili povezanu s Vašim korištenjem stranice.

 

Narudžbe

Satin Home d.o.o. zadržava pravo da odgodi dostavu narudžbe, ukoliko postoji problem s naplatom narudžbe ili je kupac dao nepotpune podatke o dostavi.

Ako naručen proizvod nije dostupan (privremeno ili je rasprodan), kupac će biti obavješten putem elektronske pošte.

Ukoliko je proizvod rasprodan, narudžba će se otkazati i kupac će dobiti povrat sredstava.